Boktips

Etter å ha hørt Tormod alene-nakenHuseby og Morten Fastvold snakke  om den moderne skammen på Litteraturhuset denne uken, ble jeg minnet på boken Alene naken med undertittel: Hvorfor er vi redd for å være oss selv? 

Det er mye god imagotenkning i boken og den kan absolutt anbefales.

Hva er det som styrer våre handlinger?
Tormod Huseby mener svaret er vår sterke frykt for å bli avvist av og utstøtt fra fellesskapet,  For å unngå ensomheten griper vi til strategier som kan være uheldige for oss, men som der og da fremstår som det beste valget for at vi skal føle oss verdifulle. For skammen over å bli avvist kan være ødeleggende.

Huseby deler en rekke historier om menneskers skam, sårbarhet og livssmerte. Han reflekterer  over hvorfor vi er som vi er, hva som styrer valgene våre, og hvordan vi kan velge annerledes for å få et liv der vi tør å være oss selv fullt og helt. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *